And the winner is…

And the winner is…

helan_1920x1080.jpg

Helan ging dinsdag tijdens de Customer Experience Battle naar huis met de felbegeerde Gouden Giraf Award. Een dikke proficiat! Ook dankjewel aan alle deelnemers om het beste van zichzelf te geven. Het was een fantastische en inspirerende dag.

Op 14 maart 2023 vond de Customer Experience Battle 2023 plaats in Heverlee. Het was een dag vol spanning, enthousiasme en hard werken voor alle deelnemende teams. De sfeer was uitstekend en iedereen was zeer gemotiveerd om de best mogelijke klantbeleving te creëren.

De battle werd bijgewoond door een deskundige jury (Suzanne Schoningh, David Vandevelde en Frans Reichardt) die de prestaties van de teams beoordeelde. De juryleden prezen de gestructureerde aanpak van alle teams en hun vermogen om de customer journey-methodologie toe te passen. Ze waren ook zeer onder de indruk van de kwaliteit van de verbeterideeën die door de teams werden gepresenteerd.

Helan wint Gouden Giraf

Na een lange dag van hard werken werd de winnaar bekend gemaakt: Helan. Het team begon de klantreis vanaf het allereerste begin, bij de registratie bij de KvK, en hield rekening met het feit dat er in sommige episodes geen touchpoints waren. Ze presenteerden sterke verbeterideeën, met onderscheid tussen quick wins op korte termijn en verbeteringen op lange termijn. Een centraal systeem voor het beheer van klantengegevens en de mogelijkheid voor klanten om online te betalen vanaf het begin om vervolgstappen te voorkomen, waren enkele van hun voorstellen.

Teleperformance eindigde op de tweede plaats. Ze hadden een sterke toelichting en inlevingsvermogen in de emoties van de klant gedurende de hele customer journey. Hun verbeterideeën omvatten de automatisering en creatie van één klantenzone en het inzetten op persoonlijk contact om vervolgstappen te vermijden.

Op de derde plaats eindigde Proximus, die erin slaagde om de klant met een hoopvolle emotie aan het einde van de reis te laten eindigen. Ze stelden voor om tussentijdse feedback aan de klant te geven via telefonisch contact en om elektronische facturatie bij het begin te gebruiken. Het team besprak de case intern en gebruikte deze om te leren en te evolueren.

4de editie van CX Battle op 14 maart 2024

De sfeer was gedurende de hele dag zeer positief en er werd hard gewerkt door alle teams. De deelnemers waren blij met de kans om hun vaardigheden te tonen en te leren van hun collega's. De Customer Experience Battle 2023 was een groot succes en toonde aan hoe belangrijk klantbeleving is voor bedrijven die concurreren in een sterk concurrerende markt.

Met dank aan onze sponsor, Orion.

De Customer Experience Battle 2024 vindt plaats op 14 maart 2023. Zet de datum alvast in uw agenda!

De CX Battle was het eerste gezamenlijke evenement van Customer Contact en CXForum, die sinds 2023 1 grote netwerkvereniging vormen. In de CX Battle werken teams van 4 medewerkers een case uit op basis van een customer journey mapping. De jury oordeelt vervolgens welk team voor de beste klantervaring zorgt en beloont de winnaar met de Gouden Giraf.